Factory5

bedrijf logo

Voor Factory5, een obstacle-run baan gelegen in het Zuiden op het Plinthos-terrein, maakten wij een vlog om de opening in beeld te brengen. Omdat Factory5 draait om teambuilding en teamwork kozen we voor de unieke aanpak om zélf te gaan vloggen en de baan met ons eigen team te ervaren.

  • De behoefte

Factory5 is een nieuwe toevoeging aan de Plinthos-locatie, en kent zowel een maatschappelijk als sportief doel. De hindernisbaan zelf zorgt ervoor dat teams echt moeten samenwerken en dat de deelnemers hun eigen grenzen kunnen opzoeken, maar fungeert bijvoorbeeld ook als test-onderdeel in assessments bij sollicitatie- of selectieprocedures. Daarnaast is de maatschappelijke factor een belangrijk facet; de hindernissen worden gebouwd door de jongeren van Plinthos. Bij Factory5 lag de vraag om tijdens de officiële opening de allereerste hindernisbaan te laten zien, maar vooral óók om de boodschap en de gedachte erachter in beeld te brengen.

  • Creatief concept

Vanuit de vraag van Factory5 ontstond het concept om met het eigen team aan de slag te gaan om deze vlog te realiseren. Daarbij stond het ervaren van de hindernisbaan en de bijbehorende uitdagingen centraal; en hoe kan dit beter in beeld worden gebracht dan door het zelf echt te testen? Met een gemixt team werd deze ervaring vastgelegd en werden de actie-beelden afgewisseld met inhoudelijke uitleg van de bedenker van Factory5, om zo ook het gedachtegoed en het doel te kunnen laten zien. De vlog werd zo een sterke combinatie tussen actie en inhoud.

  • Oplevering

Na een dag gevuld met sportief bezig zijn en de hindernisbaan zelf ervaren, was er meer dan genoeg beeldmateriaal verzameld om een toffe recap te kunnen maken. De vlog werd een combinatie tussen interview, actie en inhoud, waardoor hij nu ook ingezet kan worden als introductiefilmpje via diverse kanalen.

  • Resultaat

Met uiteindelijk een kort maar krachtig filmpje dat veelzeggend is over Factory5, kan er gesproken worden over een groot succes. Met 59 unieke bezoekers per maand op de website wordt de video dus nog steeds vaak bekeken!

DE VLOG(S)

Dit zijn de vlogs die zijn opgeleverd naar de behoefte van onze klant!